Stier.

Op een weiland staat een stier met een bord erbij : "Deze stier heeft het afgelopen jaar 100 keer gedekt." Een fietsend koppel stopt, de vrouw stapt af, wijst op het bord en zegt: "Nou Jan, da's twee keer per week! Daar mag je best wel eens een voorbeeld aan nemen!" Jan zwijgt en stapt weer op zijn fiets. Even later weer een stier en weer een bord : "Deze stier heeft het afgelopen HALF JAAR 100 keer gedekt." Ze stapt weer af, wijst op het bord en zegt : "Nou Jan, da's vier keer per week ! Petje af hoor voor dat beest. Daar mag je best wel eens een voorbeeld aan nemen !" Nog een bord: deze stier heeft de afgelopen MAAND 100 keer gedekt." De vrouw valt bijna van haar fiets en rekent Jan hijgend voor: "Da's drie keer per dag ! Besef je dat wel Jan? Wauw, neem daar toch eens een voorbeeld aan !" Nu begint Jan er toch wel wat genoeg van te krijgen en merkt geërgerd op: "Vraag jij eens aan die stier, of het ook 100 keer dezelfde koe was !"

Chinezen.

Drie Chinezen zijn voor het eerst in Nederland. De eerste Chinees kan alleen nog maar het woordje "ja" zeggen. De tweede Chinees kent al een zinnetje: "Met mes en vork." De derde Chinees kent al een heel liedje: "Olé Olé wij zijn de kampioenen!" Op een dag lopen ze samen door het bos. Opeens zien ze een dode vrouw liggen. Toevallig komt er net een politieagent aangelopen. Politieagent: "Hebben jullie dat gedaan?" Eerste Chinees, die er niets van snapt: "Ja!" Politieagent weer: "Waarmee dan?" Tweede Chinees, die ook er niets van snapt: "Met mes en vork!" Politieagent: "Goed, jullie gaan mee naar de gevangenis." Derde Chinees: "Olé, olé olé olé!"

De tien geboden  (Sur)

1.Leef om te rusten. 2.Hou van je bed, het is je tempel. 3.Als iemand hulp nodig heeft om te rusten, help hen. 4.Rust tijdens de dag om 's nachts te kunnen slapen. 5.Het werk is heilig, raak het niet aan. 6.Stel nooit uit tot morgen wat je tot overmorgen kunt uitstellen. 7. Werk zo weinig mogelijk. Laat de anderen doen wat gedaan moet worden. 8.Relax, er is nog nooit iemand doodgevallen tijdens het rusten, maar je kunt je lelijk verwonden wanneer je werkt. 9.Wanneer je de zin om te werken voelt opkomen, zet u neder en wacht tot het overgaat. 10.Vergeet nooit, werken is gezond, laat het dus over aan de zieken.

De houthakker

Een Nederlander op vakantie in Duitsland, en wou een babbeltje maken met een Duitser maar kan geen Duits spreken. Nederlander: Ik kom uit Holland en ik ben houthakker. De Duitser die zelf geen Nederlands verstaat en spreekt: Was Sagen Si? Nederlander: Hout natuurlijk!

Gun je de tijd om te lachen, het is het lied van de ziel.

Gewapende overvaller.

Gewapende overvaller op een boer. Overvaller: handen omhoog! Je geld of je leven! Boer: Allebeide maar, want ik heb geen geld en ook geen leven.

HUMOR
Ponny San
Naar boven